You are here: Home \ Printing \ Piala Tan Sri Mustapha Kamal gilap bakat pemain muda
Dec2015

Piala Tan Sri Mustapha Kamal gilap bakat pemain muda

Yayasan EMKAY sekali lagi menjadi penaja utama pertandingan Bola Sepak Tan Sri Mustapha Kamal bagi tahun 2015. Pertandingan yang menyaksikan penglibatan sebanyak 12 buah kelab bawah 19 tahun ini telah berlansung mulai 17 Oktober hinga 18 Disember 2015.

Di satu majlis ringkas yang diadakan pada 11 Oktober 2015, Yayasan EMKAY telah memberikan sumbangan tajaan bersama beberapa lagi syarikat penajaan seperti Tujuan Gemilang Sdn Bhd, Nestle Products Sdn Bhd, Sports Unite, Proevents Sdn Bhd, Syarikat Perniagaan Tai Tong, F&N Beverages Marketing Sdn Bhd, Bata dan NPNG Sports Centre. Pada majlis sama, Tan Sri Datuk (Dr.) Mustapha Kamal turut menyatakan hasrat untuk menganjurkan liga bawah 12 tahun dalam usaha melahirkan lebih ramai bakat muda.

Di akhir pertandingan edisi ke-8 ini, Kelab Glenmarie menjuarai Piala Mustapha Kamal setelah menumpaskan MISC MIFA dengan kemenangan 3-2.

Tan Sri Mustapha Kamal Cup brings out the talent in young players

Yayasan EMKAY is again the main sponsor of the Tan Sri Mustapha Kamal football cup for 2015. The tournament which sees the participation of twelve clubs under 19 (years old) begun on the 17th October and had its finale on the 18th December 2015.

In a simple event held on the 11th October 2015, Yayasan EMKAY together with other sponsors namely Tujuan Gemilang Sdn Bhd, Nestle Products Sdn Bhd, Sports Unite, Proevents Sdn Bhd, Syarikat Perniagaan Tai Tong, F&N Beverages Marketing Sdn Bhd, Bata, and NPNG Sports Centre handed over their respective contributions. At the same event, Tan Sri Datuk (Dr.) Hj Mustapha Kamal had expressed his wish to set up an under 12 (year old) football league to produce more talents in this field.

The 8th edition of the Tan Sri Mustapha Kamal football cup saw Glenmarie rise as winner after beatingg MISC MIFA with a winning score of 3-2.

Piala Tan Sri Mustapha Kamal - Sponsors

(0 votes)
Nurhanisah Mohd Mokhtar

Hi,