Pengenalan Yayasan EMKAY

main-slider-1a

YAYASAN EMKAY diasaskan pada 12 Januari 2001 dengan matlamat untuk meringankan beban golongan yang kurang bernasib baik tanpa batasan bangsa dan agama, terutama mereka yang tinggal di kawasan pendalaman atau jauh dari arus pembangunan.

Tan Sri Datuk (Dr.) Haji Mustapha Kamal bin Haji Abu Bakar ialah Pengerusi Lembaga Pemegang Amanah Yayasan EMKAY.

Program bantuan yang dikelolakan Yayasan EMKAY terbahagi kepada lima kategori utama iaitu pendidikan serta usaha-usaha ke arah peningkatan kesedaran terhadap perlindungan dan pemuliharaan alam sekitarpenjagaan kesihatan, keagamaan, pembangunan sukan, dan yang terakhir bantuan ke arah pembangunan kemasyarakatan dan ihsan.

Jumlah peruntukan bagi perlaksanaan program-program anjuran Yayasan EMKAY sehingga 30 September 2016 secara keseluruhannya adalah sebanyak RM 52.6 juta

pengenalan-image-bottom